Ballonvaart in de betuwe

Boven de betuwe een ballonvaart maken? Dat kan met betuwse ballooning! Wij hebben meerdere opstijgplaatsen in Tiel, Buren, Geldermalsen en omstreken. Over het algemeen zal onze ballonvaart starten vanuit het plantsoen in Buren. Dit is echter wel weersafhankelijk. Wilt u ergens anders opstijgen dan is dit bespreekbaar en mogelijk mits het qua weeromstandigheden kan.

De betuwe

De betuwe is een geweldige streek die bekend staat om zijn vele fruittelers en mooie kleine dorpjes en steden zoals Buren. Het gebied van boven bewonderen is echt een aanradar! Nog nooit heeft u Nederland zo mooi en stil beleefd!

Handig om te weten

  • locatie: Wij verzorgen kleine, persoonlijke vaarten voornamelijk in de betuwe. Wij zullen altijd proberen om aan uw wensen te voldoen. 
  • Onze ballon: Onze ballonmand kunnen tot 5 passagiers in mee, grotere groepen nemen wij mee met collega piloten (een aanradar om foto’s op hoogte van elkaar te maken!)
  • Het weer en de windrichting: Ballonvaren is compleet afhankelijk van het weer. Dit bepaald de  richting van de vaart net als de snelheid. Wij kunnen spelen met de richting van de wind door van hoogte te veranderen (daar is de luchtstroom vaak anders). Echter kunnen wij hierdoor nooit de landingslocatie van te voren afstemmen.
  • Lengte van de vaart: De lengte van een vaart is over het algemeen tussen 60 en 80 min. Echter rekenen wij al gauw 3 uur voor een complete vaart. Dit omdat de ballon moet worden opgezet, afgebroken en we na afloop nog gezellig napraten!
  • heeft u vragen? Zie onze Algemene informatie of neem Contact op!