Algemene Informatie ballonvaart

De wereld eens van bovenaf bekijken in Midden-Nederland, op een hoogte tussen 500 en 1500 ft. (150-450 meter). Een unieke sensatie om dorpjes, landerijen, bossen en rivieren vanuit de luchtballon te bewonderen. Elke ballonvaart is een bijzonder avontuur. U weet waar u opstijgt, maar waar u naartoe gaat bepaalt de wind.

Afhankelijk van de snelheid wordt een afstand van tussen de 5 en 25 kilometer afgelegd. De piloten kunnen u door ervaring en met behulp van gedetailleerde kaarten vertellen waar u zich bevindt. De vaart heeft een persoonlijk karakter doordat er maximaal 4 personen meegaan tijdens de vaart.


Wees je ervan bewust dat een ballonvaart op de geplande dag niet altijd door kan gaan vanwege ongunstig weer. Het weer wordt (tot vlak voor vertrek) nauwlettend in de gaten gehouden. Bijvoorbeeld aankomende buien of harde wind op lage hoogte kunnen een piloot doen besluiten de vaart te annuleren. De minimum normen waaraan het weer moet voldoen om een ballonvaart door te laten gaan zijn in het handboek van de ballonvaarder vastgelegd. Deze bepalen bijvoorbeeld hoeveel gewicht een ballon mee mag hebben en dus hoeveel mensen er mee kunnen.


Doe kleding aan die past bij het weer alsof je een stevige wandeling gaat maken inclusief stevige schoenen. Draag het liefst kleding van natuurlijke materialen. Neem een jasje of een trui mee voor na de landing. In de ballon is het niet koud, eerder warmer dan op de grond. Dit komt omdat je mee vaart met de wind en hierdoor bijna tot geen wind voelt. Daarnaast geeft de brander een lekker warm gevoel. Het is leuk een foto- of filmcamera mee te nemen. Wel is het meenemen van deze apparatuur op eigen risico!


We hebben een nieuwe ballon! Bekijk hem nu hieronder.